Domener

Hva er greia med domenenavn?
Det perfekte domenet forteller øyeblikkelig folk hva du gjør på Internett (og hvorfor du er fantastisk).
Finn den rette domeneutvidelsen nå for å få mer oppmerksomhet og flere besøkende.
Teknologien du trenger
Vi tilbyr verktøy for mer eller mindre ethvert prosjekt – fra nettsteder til markedsføring per e-post. Og best av alt – skyteknologien vår er enkel å bruke og billig.
none

Ofte stilte spørsmål

Hvordan får jeg tak i et domenenavn?

Ingen grunn til bekymring – det er nokså lett å registrere et domene. Her er fire trinn som forklarer hvordan du kan registrere et domene på null komma niks:

  • Bestem deg for en domenenavnutvidelse. Utvidelsen er den siste delen av domenenavnet, for eksempel .net, .biz, .org eller .com.
  • Tenk på hva du vil ha etter punktumet. Det kan være bedriftsnavnet ditt eller spesialiteten din.
  • Skriv inn domenet du vil ha, i boksen øverst på denne siden. Du får beskjed om det bestemte domenet er tilgjengelig, og du kan se andre domener som du kanskje liker bedre.
  • Velg et domene, legg det i handlevognen og betal. Du er nå den stolte eieren av ditt eget domene. Så lenge det er registrert på deg, kan ingen andre bruke det.

Har dere noen tips om hvordan en finner et godt domenenavn?

Det kan du regne med. Det er veldig lett å registrere et domenenavn, men det å ha en god strategi hjelper deg å registrere et best mulig domenenavn. Her er noen hint:

  • Gjør det enkelt å huske. Det er derfor mange bedrifter skaffer seg domener der navnet på bedriften er inkludert. Enkelte velger kun å ha bedriftsnavnet etter at de har skaffet seg et domene de liker.
  • Ikke registrer et navn som er et varemerke, beskyttet av opphavsrett eller brukes av en annen bedrift. Dette kan føre til at du mister domenet og/eller juridiske problemer.
  • Korte navn er vanligvis best fordi det er enklere for kundene å huske dem. Det er også enklere å få matchende brukernavn for Facebook, Twitter og andre kontoer på sosiale medier.
  • Har du en lokal bedrift? Inkluder bydelen, byen eller landet i domenet, slik at lokale kunder raskt kan se hvor du er. Sjekk listen over geografiske domeneutvidelser – .berlin, .nyc – for å finne ut om det finnes en for ditt område.
  • Unngå tall og bindestreker. Det er umulig å vite om du bruker tallet (5) eller «fem». Hvis bedriftsnavnet ditt inneholder et tall, kan du registrere begge versjoner – både med tallet som tall og skrevet ut med bokstaver. Bindestreker er å be om problemer, og de gir generelt et uprofesjonelt inntrykk.
  • Skaff deg flere navn. Etter hvert som trafikken til nettstedet ditt øker, fanger du kanskje oppmerksomheten til imitatorer som setter opp lignende domenenavn i håp om å trekke til seg trafikk fra deg. Registrer lignende eller feilstavede domenenavn tidlig, slik at du unngår problemer senere.

 

Ønsker du et uforpliktende tilbud

Kontakt oss

Catch a cookie!

This website uses cookies to help improve your user experience.